Pokayoke bemannar Lindex nya omnilager

Logistikkompetensbolaget Pokayoke har tecknat ett avtal med Lindex gällande bemanning av modeföretagets nya omnilager i Alingsås. Lagret ska tas i drift under hösten och kommer förse alla företagets försäljningskanaler.

Pokayoke och Lindex har tecknat ett nytt samarbetsavtal gällande logistikbemanning och senior ledarkompetens till Lindex nya högautomatiserade omnilager i Alingsås som planeras att tas i drift under hösten 2024.

Modekedjan har gjort en miljardinvestering i sitt nya omnilager på 48 000 kvm som byggs av Inhubs och automatiseras av Dematic. Lagret ska förse alla företagets försäljningskanaler och säkerställa en effektiv distribution och lagerhantering i takt med företagets tillväxt. När det tas i drift kommer de befintliga logistikenheterna i Partille och Borås att konsolideras.

– Vi har högt ställda krav på vårt framtida omnilager som kommer ersätta vårt nuvarande lager i Partille och vårt e-handelslager i Borås, och med denna satsning kommer vi initialt kunna fyrdubbla kapaciteten för e-handeln och säkerställa en skalbar och hållbar logistiklösning för våra samtliga försäljningskanaler. Det är ett omfattande projekt och där är jag glad över att ha med mig Pokayoke på resan, kommenterar Johan Engen, logistikchef på Lindex.

Pokayoke förser redan idag modeföretagets befintliga verksamhet i Göteborg och Borås.

– Att få till ett partnerskap med Lindex känns väldigt hedrande. Det är ett väldigt välskött och välmående bolag som gör helt rätt satsning för att framtidssäkra sin logistik. För oss på Pokayoke är det ett typexempel på ett uppdrag för oss, där vår specialistådra verkligen kan komma fram, kommenterar Johannes Gussander, vd för Pokayoke.