Postnord rustar för stark e-handelssommar

Efter ett första kvartal präglat av växande e-handel gör sig Postnord redo för att hantera sommarens paketvolymer, en period som innebär fler leveranser till öar, skärgård och landsbygd. Över 1 000 sommarvikarier anställs och antalet paketboxar utökas.

Under 2020 såg Postnord för första gången en kraftig ökning av paketvolymer under sommarmånaderna. I juli månad ökade de med 45 procent jämfört med samma månad 2019, vilket antas bero på att fler svenskar semestrade i Sverige till följd av pandemin. Under det första kvartalet 2021 har de sett en fortsatt stark tillväxt av e-handel vilket leder till större paketflöden.

– Det är roligt att se att e-handeln har nått till fler målgrupper och även till större delar av landet. Under sommaren kan vi se en ökning av leveranser till landsbygd, öar och skärgård, något som var väldigt tydligt under förra året. För att möta detta har vi bland annat placerat paketboxar i skärgården som till exempel på Södra Möckleby på Öland och vi överväger även att öppna upp fler ombud, kommenterar Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord.

För att säkra leveranserna under sommaren anställer de 1 000 sommarvikarier och utökar antalet paketboxar i landsbygd och skärgård. Till augusti ska 680 paketboxar placeras ut över landet, till årsskiftet ska den siffran vara 2 000. De ökar även kapaciteten och närvaron på de stora sommarorterna.