Postnord TPL effektiviserar Bauhaus-logistiken med Zetes

Postnord TPL satsar på förbättrad operativ effektivitet på Bauhaus-lagret i Norrköping, med hjälp av Zetes lösningar för röstplock och utleveranskontroll.

Postnord TPL investerar i en enhetlig lagerlösning som hanterar, optimerar och styr plock och andra processer i sitt nya jättelager för Bauhaus räkning, i Norrköping, och har valt två moduler ur Zetes lagerlösning för ändamålet: en för kameraövervakning vid utlastning, och en för röstplock.

Kameraövervakning vid utlastning

Med kameror installerade vid 35 utlastningsportar i Norrköpingsanläggningen kommer systemet omedelbart att detektera och analysera alla palletiketter innan gods lastas på lastbilen. Detta utlöser en go/no go-signal som hindrar operatörer från att lasta fel gods på fel fordon. “Med den här automatiserade lösningen kan Postnord TPL eliminera mänskliga misstag.” skriver Zetes i ett pressmeddelande. Dessutom kan flera operatörer lasta samma lastbil samtidigt för att öka produktiviteten och spara tid.

– Vi är stolta över att Postnord TPL har valt oss som sin partner för att effektivisera sina lagerprocesser. Det är ett stort åtagande från båda sidor som visar hur Zetes lösningar kan spela en viktig roll i organisationer av alla storlekar. Vi kan redan nu se nya potentiella projekt inom Postnord TPL och ser fram emot ett långt och framgångsrikt partnerskap, kommenterar Håkan Hammar, Country Manager på Zetes Sverige.

Med systemet får Postnord TPL för varje sändning ett visuellt bevis på att godset lastats och dess skick. På så sätt kan de verifiera exakt vad som har skickats, vid vilken tidpunkt och i vilket skick. Fotobeviset lagras sedan i en bildbank och kan enkelt hämtas vid frågor eller tvister med kunder.

Röstplock från Zetes

Postnord TPL kommer även att implementera Zetes röstplock-system, för att förbättra kvaliteten på orderplock och för att upprätthålla korrekt data. Med mer än 80 lageroperatörer leder de röststyrda arbetsflödena enkelt operatörerna till rätt produkt och berättar antalet som ska plockas.

“Den här strategin kommer att hjälpa Postnord TPL att förbättra utförandet av orderplocksuppgifter, samtidigt som risken för att det inträffar fel på lagret minimeras.” skriver Zetes. Möjligheten att arbeta hands-free minskar också risken för att varor tappas eller försvinner och förbättrar personalens ergonomi.

– Vi har valt Zetes som leverantör då de är en internationell aktör som tillhandahåller innovativa och flexibla lösningar för styrning och kontroll över hela logistikflödet. Genom att investera i deras Voice- och ImageID-teknologi med plattformen ZetesMedea skapar vi förutsättningar för att hålla en hög nivå både vad gäller kvalitet och produktivitet i våra processer, kommenterar Mikael Engberg, logistikutvecklingschef på Postnord TPL.

Av Klara Eriksson