RMS inreder Postnords Bauhaus-lager

RMS Lagerinredningar ska leverera lagerinredningen, med ställage, rullbanor och pallsyttlar, till Postnord TPLs nya, totalt 90 000 kvm stora lager för kunden Bauhaus nordiska bygghandelslogistik i Norrköping. Kontraktet är värt 25 miljoner och är RMS största beställning någonsin.


Lagret, som byggs av Infrahubs och ska stå klart för inflyttning omkring årsskiftet, är ett av Sveriges största logistikbyggen just nu, med sina 70 000 kvm lager samt 20 000 kvm separat kallager. Fastigheten kommer att rymma hela Bauhaus butikslogistik för Sverige och Norge, medan e-handeln hanteras separat.

Felix Agell. Foto RMS Lagerinredningar

Största affären någonsin

För Eskilstuna-baserade RMS är affären den största enskilda affären någonsin , värd drygt 25 miljoner kronor.

RMS ska stå för hela lagerinredningen där majoriteten är pallställ med plats för 60 000 pallar, rullbanor för effektiv pakethantering och ett pallskyttelsystem med initialt fyra automatiserade pallskyttlar och kapacitet för omkring 4 000 pall kommer installeras. Totalt ska över 1 100 ton stål levereras i projektet.

– Vi är fantastiskt glada över att Postnord gett oss förtroendet för ett projekt av denna storlek vilket stärker vår position på marknaden som en aktör för stora logistiketableringar, säger Felix Agel, försäljningschef RMS Lagerinredingar i ett pressmeddelande.

Projektet ska starta i september och stå färdigt till årsskiftet.