Så blir Wikholms nya lager

CA fastigheter köpte i oktober 2022 100 000 kvm i Nordskogen, norr om Borås. Nu har det första bygget påbörjats: ett 15 000 kvm stort, svart lager åt inredningsåterförsäljaren Wikholm Form, som ska stå klart hösten 2023.

RO-Gruppen uppför på uppdrag av CA Fastigheter ett nytt kontor och lager åt Wikholm Form i Borås. Wikholm Form är en av Skandinaviens ledande leverantörer av produkter till blomsterfackhandel och inredningsbutiker

Nybyggnation omfattar 15 000 kvadratmeter och ligger belägen i Nordskogen strax norr om Borås innerstad. Projektet är ett första steg i utvecklingen av det nya industri-, lager- och handelsområde som växer fram där.

– Detta projekt känns spännande och intressant på flera sätt; storleken på byggnaden, det helt nya området och miljöcertifieringen. Vi ser också framemot ett givande samarbete med CA Fastigheter och är tacksamma för möjligheten att få visa upp vår kompetens, kommenterar Robert Kjell, entreprenadchef på RO-Gruppen.

CA Fastigheter äger sedan tidigare även grannfastigheten Hevea 4, tillsammans omfattar fastigheterna en markareal om ca 190 000 kvm.

Anläggningen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver och projektet startar omgående. Beräknas stå färdigt hösten 2023.