Sandahls förvärvar Bring Freight Forwarding

Sandahls fortsätter sin expansion och förvärvar Posten Norge-ägda Bring Freight Forwarding, med terminaler i Vara och Vårgårda.

Bring Freight Forwarding omsätter ca 250 miljoner SEK och ägs idag av Posten Norge tillsammans med bolagets ledning. Bolaget bedriver inrikestransport, med fokus på hellaster och delpartier och lagringsverksamhet i Vårgårda och Vara. Bolaget har chaufförer stationerade från Hässleholm i söder till Eskilstuna i norr.

Thord Sandahl. Foto Sandahls

– Bring Freight Forwarding är ett välskött transportföretag som står för hög kvalitet och kompetens. Till det har de, liksom Sandahls, gått i bräschen för utvecklingen av hållbara transportlösningar och skapat ett starkt kunderbjudande med fossilfria transporter. Deras fossilfria transporter i kombination med våra intermodala tåglösningar blir ett unikt kundkoncept för hållbarhet, kommenterar Sandahls koncernchef Thord Sandahl.

– Att vi blir en del av Sandahls kan inte beskrivas på annat sätt än som en ”perfect match”. Vi kompletterar Sandahls befintliga trafikupplägg på ett utmärkt sätt. Likheterna i kultur, kundbemötande och inte minst hållbarhetsarbetet är också slående, säger Magnus Nilsson, vd på Bring Freight Forwarding.

Tidigare i år har Sandahls förvärvat Skogströms Termo & Logistik, Sävsjö Transport, samt Mohlins Åkeri, och bolaget har, efter brytningen med Schenker, genom nya kunder och företagsförvärv, skapat en egenfakturerad årlig omsättningstakt på över en miljard kronor i sin godstransportverksamhet.

– Vi menar att vi ändå bara skrapat lite på ytan av möjligheterna, avslutar Thord Sandahl.

Förvärvet träder i kraft vid årsskiftet och förutsätter Konkurrensverkets godkännande.