Scania förvärvar Arver Lastbilar

Scania Sverige förvärvar nu den familjeägda samarbetspartnern Arver Lastbilar i Mälardalen, en affär som är godkänd av Konkurrensverket. Företaget har varit återförsäljare för Scania sedan 1944 och med förvärvet utökar Scania sin egen återförsäljarverksamhet.

Den 2 september undertecknade Scania Sverige och Arver Lastbilar ett avtal där Scania köper upp Arvers verksamhet. Efter kontroll godkändes övertagandet av Konkurrensverket den 10 oktober.

Arver Lastbilar är ett familjeägt företag som bland annat bedriver försäljning av lastbilar och reservdelar, service och assistans. De har varit auktoriserade återförsäljare av Scanias lastbilar sedan 1944 och omsätter totalt ca 750 miljoner kronor med ca 165 anställda.

– Det är såklart blandade känslor för oss att sälja företaget som varit inom familjen under så lång tid men vi känner stor tilltro till att Scania nu tar sig an den spännande framtid som branschen står inför, kommenterar Johan Arver, från ägarfamiljen av Arver Lastbilar.

Företaget finns i Mälardalen och bedriver verksamhet på åtta orter i Örebro, Karlskoga, Sala, Västerås, Eskilstuna, Katrineholm, Norrköping och Nyköping.

– Vår intention är att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och kunder utifrån den nuvarande basen. Arver Lastbilar är ett välskött bolag som Scania samarbetat med i många år, med strategiskt viktiga driftställen och kompetenta medarbetare. I detta skede är det viktigt för oss att kunderna känner sig trygga i att verksamheten på driftställena pågår i oförändrad takt och med samma energi som alltid. Våra kunder står alltid i första rummet, kommenterar David Källsäter, vd för Scania Sverige.

Med affären utökar Scania Sverige den egna återförsäljarverksamheten, som sedan tidigare ansvarar för storstadsregionerna Stockholm, Malmö och Göteborg samt Uppland, Gävleborg och Dalarna. Därutöver finns 15 fristående återförsäljarbolag i landet.