Scania investerar i brittisk tech-plattform

Scanias riskkapitalbolag tillkännager en investering i det brittiska företaget Parcelly, som har tillväxtplaner i USA och Europa. Företaget utvecklar en mobilapp som kopplar ihop aktörer inom ex. detaljhandeln och transportörer för att skapa ett nätverk av logistikhubbar som kan nyttjas inom e-handeln.

Parcelly grundades 2014 och vill “revolutionera den urbana logistiken”. Företaget vill först och främst lösa utmaningarna i början och slutet av e-handelns leveranskedja genom att aktivera extra- eller underutnyttjad plats i fastigheter genom sin patenterade app-teknik. Parcellys lösning för samman återförsäljare och transportörer i alla industrier och av alla storlekar till en mycket skalbar och internationellt växande plattform av logistik-hubbar.

– Parcelly är på ett spännande sätt på väg att ändra det sätt som lokala lager hanterar inköp och förvaltning, och möjliggör därmed en effektiv slutleverans som nyttjar befintligt utrymme och resurser. Erbjudandet passar de flesta inom detaljhandeln. Att stötta Parcelly i deras fortsatta tillväxt med både investeringar och de erfarenheter från industrin som Scania har, passar strategiskt bra i Scania Growth Capitals portfölj, säger Christian Zeuchner, Partner vid East Hill Equity, Investment Manager för Scania Growth Capital.

Det brittiska företaget får, utöver kapitalet, även tillgång till kunskap och industriella insikter från Scania.

– Vi är väldigt nöjda och stolta att vara på den här resan tillsammans, och att välkomna Scania Growth Capital ombord som investerare. Vårt fokus fram till nu har varit att etablera vårt huvudsakliga produktförslag med globala klienter, och denna första vända kommer hjälpa oss att uppfylla våra expansionsplaner, liksom teknik- och grupputveckling. Vi ser fram emot att nå nya industriella sektorer med vår unika omnikanals-logistikplattform, kommenterar Sebastian Steinhauser, vd och grundare av Parcelly.