Mathem varslar samtliga anställda på nyförvärvade Mat.se

I mars slutfördes Mathems förvärv av Mat.se. Nu, en månad senare, varslas samtliga anställda som jobbar i Mat.se pga arbetsbrist, enligt flera medier. Planen verkar vara att även varumärket Mat.se ska gå i graven.

I december 2021 ingick livsmedelskoncernen Axfood ett avtal om att avyttra verksamheten i Mat.se till Mathem, mot betalning i nyemitterade aktier i Mathem, som en del i ett strategiskt partnerskap. Affären slutfördes den 1 mars.

Under torsdagen rapporterade Breakit att all personal som jobbar på Mat.se varslats om uppsägning. Fackliga förhandlingar om arbetsbrist pågår nu i det bolag där Mat.se:s medarbetare är anställda.

”Vi har också informerat alla berörda medarbetare om det idag. Vi har såklart stor förståelse för att detta kan skapa oro, och vi kommer därför att göra vårt bästa för att löpande hålla alla berörda informerade. Mer än så kan jag dock dessvärre inte säga just nu innan fackförhandlingarna är genomförda”, skriver Mathems kommunikationschef i ett sms till Di.

Totalt rör det sig om ca 25–30 medarbetare på Mat.se som ska ha blivit varslade. Enligt en källa till Breakit är planen att också varumärket Mat.se på sikt ska fasas ut.