Schenker ingår avtal med Tranpenad

Tredjepartslogistikern Schenker Logistics ingår treårsavtal med Tranpenad för bemanningstjänster och driftpartnerlösningar på deras lager runtom i Sverige.

Tranpenad är en av Sveriges största aktörer inom bemannings- och driftlösningar för lager, logistik, e-handel, industri och produktion, med 2 500 anställda konsulter, sex regionkontor och åtta lokalkontor från Stockholm till Malmö. Nu förlänger bolaget samarbetet med TPL-aktören Schenker Logistics i Sverige, i ett treårsavtal med bemannnings- och driftpartnerlösningar.

– Schenker Logistics är en av våra äldsta och största kunder och vi ser avtalet som ett kvitto på att vi fortsätter att leva upp till förväntan. Vi ser fram emot att fortsätta följa och stötta Schenker i sin expansion, kommenterar Tomas Hulth, grundare och bolags-vd för Tranpenad.

Stor TPL:are

Schenker Logistics är Sveriges sjätte största TPL-bolag sett till lageryta med 230 000 kvm lager i Stockholm, Göteborg Jönköping och Nässjö, enligt Dagens Logistiks TPL-kartläggning för 2022. Under 2023 beräknas dessutom Schenkers senaste svenska nyetablering stå färdig i Sörred Logistikpark, Torslanda, med 30 000 kvm lageryta som ökar personalbehovet för lagerhantering.

Schenkers kommande lager i Sörreds logistikpark, Torslanda. Bild Schenker.

Schenker Logistics är en del av logistikjätten DB Schenker med 76 000 anställda och en total lageryta på över åtta miljoner kvm globalt för tredjepartslogistik. Idag ägs Schenker av Deutsche Bahn, men bolaget är till salu.

– DB Schenker och Tranpenad har haft ett bra samarbete under många år. Med det nya avtalet fortsätter Tranpenad vara en viktig leverantör av bemanningstjänster för Schenker Logistics och vi är mycket nöjda med den leverans Tranpenad ger oss, kommenterar Håkan Nydén, vd Schenker Logistics AB och chef för kontraktslogistiken i klustret Sverige och Danmark.

Av Klara Eriksson