Selin och Strand vill börsnotera SLP

Huvudägarna till snabbväxande logistikfastighetsbolaget SLP har fattat ett inriktningsbeslut om att börsnotera bolaget.

Bolaget har redan påbörjat arbetet för en kommande notering. Siktet är inställt på Stockholmsbörsens huvudlista och planen är att en notering ska kunna genomföras under början av 2022.

– Vi har på kort tid tagit SLP från att vara en relativt okänd fastighetsaktör till att bli en seriös utmanare på lager- och logistikfastigheter. Vi vill fortsätta stärka SLP:s roll som en självklar aktör inom lager och logistik i Sverige. För att kunna hålla en fortsatt hög tillväxttakt och för att kunna utveckla bolaget på ett optimalt sätt är vi övertygade om att en noterad miljö är rätt väg för bolaget, kommenterar Peter Strand som är en av grundarna av SLP.

Det snabbt växande bolaget har tidigare gjort ett antal personalförstärkningar i den operativa ledningen av bolaget. Bland annat tillträder Tommy Åstrand, med mångårig erfarenhet från noterade bolag, som CFO i SLP vid årsskiftet. Nu genomförs ytterligare förändringar av bolagets styrelse och ledning i syfte att stärka bolaget inför en kommande notering.

Från årsskiftet tillträder Peter Strand som vd i SLP. Peter Strand har sedan starten av bolaget varit styrelseordförande i bolaget, men tar nu en mer aktiv roll som vd. Erik Selin ersätter Peter Strand som styrelseordförande i SLP. Styrelsen som tillträder vid årsskiftet får därutöver flera nya namnkunniga tillskott med gedigna erfarenheter från fastighetsbranschen.

En av de nya styrelseledamöterna i SLP blir K-fastigheter grundaren Jacob Karlsson. I samband med styrelseutnämningen har han även valt att investera i SLP.

– SLP är ett av de mest spännande nya fastighetsbolagen i Sverige och har på kort tid gjort en otrolig resa. Det är spännande och stimulerande att få vara en del av SLP och att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen i min nya roll som styrelseledamot. Givetvis hoppas jag också att mina erfarenheter från noteringen av K-Fastigheter ska kunna bidra till SLP:s noteringsprocess, kommneterar Jacob Karlsson som blir ny styrelseledamot i SLP.