Sesam Self Storages etableras i Helsingborg

Det svenska företaget Sesam Self Storage, som erbjuder en digitaliserad förrådslösning, har börjat bygga sin allra första anläggning om 7 000 kvm i Helsingborg. Vid en byggstartsceremoni den 20 oktober signerade företrädare från företaget och Helsingborgs stad en betongplatta.

Behovet av förråd ökar i takt med urbaniseringen och när allt fler ser förrådslösningar som en förlängning av hemmet eller arbetsplatsen. Privatpersoner sparar oftast möbler och saker, medan företagskunder förvarar allt från möbler, verktyg och maskiner till sälj- och mässmaterial i förråd. Det är mot bakgrund av den utvecklingen som Sesam Self Storage har startats.

– Sesam Self Storage blir ett smidigt, automatiserat och piggt bidrag till förvaringsbranschen, som idag är väldigt analog. Istället för hänglås och pappershantering samlar vi allt som har med tjänsten att göra i ett digitalt system, nåbart via dator eller mobil. Att kunna boka ett förråd eller låna ut sin digitala förrådsnyckel via mobilen ger en krångelfri vardag och färre bilresor, kommenterar Rickard Pålsson, en av grundarna och ägarna till Sesam Self Storage AB.

Igår, 20 oktober, signerade företrädare från Helsingborgs stad och förrådsföretaget en betongplatta till bygget som en symbol för grundläggningen av företagets allra första anläggning.

Från vänster: Christian Orsing, stadsbyggnadsnämndens ordförande, Magnus Skiöld, styrelseordförande i Sesam Self Storage och i delägaren Midroc Properties, Rickard Pålsson, delägare och styrelseledamot samt Lars Adgård, delägare och styrelseledamot. Foto Sesam Self Storage.

Fastigheten (Revolvern 2) kommer bli 7 000 kvm stor med utrymme för 1 030 förråd. Storleken på förråden varierar mellan 1-25 kvm, där de största har direkt tillgång utifrån. Anläggningen beräknas stå färdig i april 2022.

– Koncept som Sesam Self Storage kan bli viktiga komponenter för en större rörlighet på bostadsmarknaden. Vi behöver öka antalet flyttkedjor, så att fler barnfamiljer får möjlighet att flytta till villor. Större möjligheter att hyra förråd under kortare eller längre perioder kommer att bidra till den utvecklingen, kommenterar Christian Orsing, stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Till hösten 2022 är planen att öppna i Lund, därefter vill de utöka verksamheten till fler orter i Sverige.

Av Emanuel Lehtonen