SLP köper nytt lager i Malmö

Swedish Logistic Property har förvärvat ännu en logistikfastighet i Malmö, på gamla Bulltofta flygplats. Nu har bolaget 460 000 kvm logistikyta i portföljen, och tar sig därmed in på DLs topp tio-lista över Sveriges största logistikfastighetsägare.

Det handlar om Flygstationen 1, ursprungligen en del av Malmös tidigare flygplats Bulltofta. Fastigheten ligger vid inre ringvägen, med bra tillgänglighet till både E6 och E22.

Fastigheten är cirka 9 000 kvm stor och största hyresgäst är byggvaruhandeln Optimera. Andra hyresgäster inkluderar Trafikverket och Formo, med en genomsnittlig hyrestid på drygt 7,5 år.

– Fastigheten har ett mycket bra logistikläge nära Malmö City och blir ett fint tillskott i vår växande portfölj. Förutom att fastigheten redan initialt ger en bra avkastning ser vi dessutom att det finns bra framtida utvecklingspotential för oss att arbeta med, kommenterar SLPs vd Peter Strand.

Transaktionen görs i bolagsform, och säljare är det norska familjeföretaget Øgreid Eiendom. Nordier har varit rådgivare till säljaren. SLP, som siktar mot en börsnotering under nästa år, har gjort flera nya förvärv under inledningen av 2021, och har nu c 460 000 kvm logistikyta i portföljen, vilket tar bolaget upp på topp tio-listan över Sveriges största logistikfastighetsägare. Hela listan publiceras i Dagens Logistik nummer 1 2021, som kommer ut nästa vecka.