Spadtag för Wihlborgs logistikanläggning i Helsingborg

Den 1 februari togs det allra första spadtaget för Wihlborgs kommande logistikanläggning om 8 700 kvm i Helsingborg. Bygger gör MVB och Springhill Textile har redan tecknat på som hyresgäst för 6 400 kvm.

Den nya logistikanläggningen börjar nu byggas i området Hamncity, Helsingborg. När den står färdig finns 8 700 kvm yta med en totalhöjd på tolv meter. Den får också flexibla planlösningar och åtta lasthus för smidig in- och utlastning.

Fastighetsbolaget Wihlborgs nya logistikanläggning får åtta lasthus och miljöcertifieras enligt miljöbyggnad silver. Foto MVB.

– Tack vare anläggningens mångfacetterade utformning kommer det både att finnas stor kapacitet och funktionalitet att möta de framtida behov som logistik- och transportsektorn står inför, kommenterar Thomas Ellkvist, vd för MVB Syd som står för byggnationen.

I januari blev det också klart att Helsingborgsbördiga företaget Springhill Textile kommer hyra 6 400 kvm av fastigheten, där lokalerna skräddarsys för verksamheten.

Det första spadtaget togs av Thomas Ellkvist, vd MVB Syd, tillsammans med Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, Helena Wennerström, tf näringslivsdirektör för Helsingborg Stad, och Anna Holberg, vd för Springhill Textile.