SRS presenterar nya transportörer – fokus på fossilfritt

Från och med den 1 maj ansvarar logistikbolagen DHL och Sandahls för Svenska Retursystems transporter inom Sverige. SRS upphandling har lagt stort fokus på målet om fossilfria inrikestransporter år 2025.

Svenska Retursystem genomförde under 2023 en omfattande upphandling av företagets inrikestransporter av pallar och lådor. Nu har avtal tecknats och från den 1 maj ansvarar DHL och Sandahls för transporterna. Avtalet sträcker sig till september 2027.

– Vi har haft ett stort fokus på att hitta samarbetspartners som tar oss till vårt mål om fossilfria inrikestransporter år 2025. Att vi valde DHL och Sandahls beror till stor del på att de kunde presentera en plan för att nå målet med en betydande andel el och biogas samt transporter på tåg, kommenterar Pontus Björkdahl, hållbarhetschef på Svenska Retursystem.

DHL kommer ansvara för transporterna till och från SRS logistikanläggningar i Mölnlycke, Helsingborg, Västerås och Örebro samt tillhörande externlager. Företaget har varit en partner till SRS i många år, med avtalet fördjupas samarbetet kring fossilfria vägtransporter.

– Vi ser verkligen fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete, som nu utvidgas till södra Sverige, kommenterar Maria Nilsson Öhman, hållbarhetsspecialist på DHL Freight i Sverige.

Sandahls kommer ansvara för transporterna till och från SRS nybyggda anläggning i Vaggeryd, samt transporter med en helt egen tåglösning i Västerås som levererar till och från norra delarna av Sverige. 35 procent av företagets transporter kommer att ske på tåg.

– Vi ser verkligen fram emot ett långt och givande partnerskap med en grön omställning och en hållbar framtid som slutmål, kommenterar Per Gustavsson, försäljningschef på Sandahls Logistik.