Stena Line signerar 20-årsavtal i Ventspils

Stena Line och Noord Natie Ventspils Terminals, NNVT, har signerat ett 20-årsavtal för fortsatt färjetrafik från terminalen i Ventspils, Lettland. Den långsiktiga överenskommelsen är en viktig del i Stena Lines fortsatta satsning på Östersjön och linjen Nynäshamn-Ventspils.

Sedan Stena Line började trafikera den snabbaste färjelinjen mellan Sverige och Baltikum, Nynäshamn till Ventspils, år 2012 har verksamheten mer än fördubblats. Idag gör rederiet 24 avgångar i veckan med två fartyg.

Nu tar man nästa steg i expansionen och skriver ett 20-årsavtal med Noord Natie Ventspils Terminals (NNVT). Den långsiktiga överenskommelsen garanterar Stena Lines fortsatta färjetrafik från Freeport of Ventspils i Lettland. Avtalet innebär gemensamma investeringar i infrastruktur för att kunna hantera de större fartygen och de ökade volymerna.

– Ventspils erbjuder ett unikt geografiskt läge och linjen är den snabbaste mellan Sverige och Baltikum. Avtalet är en viktig del av vår expansion på Östersjön och för att vi ska kunna fortsätta växa tillsammans med våra kunder och partners, kommenterar Johan Edelman, ansvarig för Stena Lines färjelinjer till och från Lettland.