Stendörren gör första förvärv i Norge

Stendörren Fastigheter förvärvar en 2 850 kvm stor industri- och lagerfastighet i Lillestrøm i Osloregionen. Fastigheten blir bolagets första förvärv både i Norge och i den intressanta Osloregionen.

Fastighetsbolaget etablerar sig på den för bolaget nya marknaden Oslo genom förvärv av industri- och lagerfastigheten Heiasvingen 33, Lillestrøm, från en privat säljare. Fastigheten blir bolagets första förvärv i Osloregionen.

Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 55 miljoner norska kronor, motsvarande ca 55 miljoner svenska kronor, och den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 2 850 kvm. Fastigheten är fullt uthyrd till en hyresgäst på ett hyresavtal som löper till och med 31 juli 2031.

– Vi är nöjda över att ha startat resan i Norge och fortsätta vår expansion i ytterligare en ny marknad. Vi bedömer att det i Osloregionen, som är en marknad vi har följt en tid, finns attraktiva affärer som kan bidra med god avkastning och värdetillväxt. Fastigheten är belägen i ett etablerat industriområde och är uthyrd på ett långt avtal till en stark hyresgäst, kommenterar Erik Ranje, vd för Stendörren.

Tillträde beräknas ske den 17 december 2021.