Stena Line startar ny daglig färjelinje till Finland

Den 1 februari 2022 öppnar Stena Line en ny färjelinje mellan Norvik, Nynäshamn och Hangö, Finland. Rutten kommer inledningsvis trafikeras av ropax-färjan Urd med tre avgångar i veckan från vardera hamn. I maj tillkommer Stena Gothica, då får rutten dagliga avgångar med fraktkapacitet på 1 600 längdmeter.

Stena Line fortsätter satsa på Östersjötrafiken med en helt ny linje mellan Stockholm Norvik Hamn i Nynäshamn och Hangö i Finland. Trafiken börjar gå redan den 1 februari 2022 med färjan HMS Urd, då med tre avgångar i veckan från vardera hamn. Den 1 maj utökas trafiken med HMS Stena Gothica, vilket möjliggör dagliga avgångar åt båda hållen samt smidig lastning och lossning av gods när hamnuppehållen varar hela dagen.

Båda fartygen är ropax-färjor med en kapacitet om 1 600 längdmeter och 186 passagerare vardera.

– Med vår nya dagliga linje mellan Hangö och Nynäshamn, fortsätter vi expansionen och stärker vår position i Östersjön. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra fraktkunder i Stockholm Norvik en ny förbindelse till ett av de mest dynamiska länderna i Europa, Finland, och till Hangö hamn som är en av de mest effektiva hamnarna i regionen. Genom att dessutom utgå ifrån Stockholm Norvik Hamn följer vi vår ambition att ytterligare stärka vårt partnerskap med Stockholms Hamnar och växa tillsammans, kommenterar Niclas Mårtensson, vd för Stena Line.

Stena Line har satsat mycket på Östersjötrafiken den senaste tiden. Bland annat planerar rederiet att sätta in två nybyggda superfärjor på linjen mellan Nynäshamn och Ventspils. Manövern utökar fraktkapaciteten på linjen med 25 procent.

– Stena Lines satsning på ännu en linje från Stockholm Norvik bekräftar hur värdefull den nybyggda hamnen är för en hållbar varuförsörjning av Sveriges största konsumtionsområde. Hamnen har varit öppen i mindre än två år och vi utökar redan med en ny linje. Det överträffar våra förväntningar och visar hur rätt investeringen av Stockholm Norvik är, kommenterar Johan Wallén, marknads- och försäljningschef Stockholms Hamnar.