Stockholms Hamnar bygger lagerhall

Stockholms Hamnar har byggt en lagerhall på 3 800 kvm i Sveriges nya storhamn, Stockholm Norvik Hamn. Roro-terminalen öppnade i november och nu finns ytor för växande godsmängder och kunder som expanderar.

Stockholms Hamnars verksamhet expanderar med nya Stockholm Norvik Hamn. Samtidigt ökar efterfrågan på lagringsmöjligheter. En ny omlastningshall med hög kapacitet står nu klar för omlastning mellan olika transportslag. En yta på drygt 3 800 kvadratmeter och en takhöjd på elva meter gör att import- och exportvaror kan lastas om eller mellanlagras i den väl tilltagna hallen.

Nicklas Ebersson. Foto Stockholms hamnar.

– Roro-terminalen har precis slagit upp portarna i Stockholm Norvik Hamn och det känns skönt att ha rustat med en rejäl lagerhall när godstrafiken i Stockholms Hamnar ökar och även kunderna expanderar. Under våren 2021 ska Stena Line byta till två större och modernare ropax-fartyg, kommenterar Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods på Stockholms Hamnar.

Roro-trafiken på Lettland har flyttat till Stockholm Norvik Hamn från Nynäshamns hamn. Godset har till stor del bestått av import av bland annat byggmaterial som trä- och gipsskivor och stålkonstruktioner som hanterats i en mindre hall. I Stockholm Norviks roro-terminal finns nu förutsättningarna för att hantera mer exportgods. I den nybyggda hallen kommer till exempel pappersmassa som transporteras från Mellansverige att lastas om.

Förutom lagerhallen har Stockholms Hamnar byggt fem större byggnader i Stockholm Norvik Hamn som nu alla står klara för Stockholm Hamnar och partner, myndigheter som Tullverket och Livsmedelverket och hamnens rederier.