Stoneridge i Örebro vinner Svenska Lean-priset 2020

Stoneridge, som tillverkar ledande elkomponenter för fordonsindustrin, är årets vinnare av svenska Lean-priset, för sin anläggning i Örebro, som delas ut av Lean Forum.

Under konferensen Lean Forum 2020 som sändes digitalt från Göteborg under onsdagen 14 oktober delade Lean Forum ut Svenska Leanpriset till det företag eller organisation som framgångsrikt använt lean för att skapa förbättringsåtgärder och öka effektiviteten.

Årets pris gick till Stoneridge Electronics AB i Örebro, med följande motivering från juryn:

Mikael Sterner, Cecilia Hägg och Jonas Israelsson från Stoneridge Electronics tog emot Svenska Leanpriset 2020.
Foto: Cecilia Hedström

“Med långsiktig inriktning på lokal överlevnad i en hårt konkurrensutsatt bransch har Stoneridge AB i Örebro skapat en leankultur där närvarande chefer och engagerade medarbetare framgångsrikt uppfyller de krävande kundernas krav.  Enkelhet, digitalisering och visualisering är ledord då den tillåtande ledningen utmanar medarbetarna att prova sig fram till vinnande koncept och utökade affärer.”

På plats i Göteborg fanns Cecilia Hägg, Mikael Sterner och Jonas Israelsson som jublande tog emot priset av Gert Frick, en av svenskt leanarbetes nestor som också deltog i konferensen som expertkommentator.

Finalister till Svenska Leanpriset 2020 var även DeltaNordic AB från Örnsköldsvik och BBI Healthcare/Rolf Kullgren AB från Gnesta.