Sveriges bästa logistiklägen 2024 korade

Göteborsregionen och Helsingborgsregionen delar på förstaplatsen och Skaraborg, Västerås och Sundsvall klättrar i listan när tidningen Intelligent Logistik rankar Sveriges bästa logistiklägen 2024.

Göteborg och Helsingborg hamnar på delad förstaplats när tidningen rankar Sveriges 25 bästa Logistiklägen 2024, med 94 poäng vardera. Enligt redaktionen finns det numera gott om byggbar mark i Göteborg, varför läget åter toppar listan. Den starka yttillväxten i Helsingborgsregionen – inte minst med DSVs jätteetablering i Landskrona på 175 000 kvm (bilden ovan) – gör i sin tur att Helsingborg får höga poäng i årets ranking, och åter intar förstaplatsen, efter ett år på andra plats.

Tidningen noterar också att trean Jönköpingsregionen och fyran Eskilstuna får en rejäl yttillväxt under 2024 medan femman Stockholm Nord har en betydligt lugnare yttillväxt än 2023. Lägena behåller dock sina placeringar i rankingen.

Skaraborgsregioenen och Västeråsregionen klättrar en placering vardera på årets lista, vilket förklaras av stark yttillväxt. Även Sundsvall klättrar på årets ranking – dock så är det logistikprojekt som Annehem och Peab tidigare planerat bygga i Sundsvall under 2024 och som rankingen grundas på, skjutet på framtiden.

Läs mer om Intelligent Logistiks logistiklägesranking här