Tage Lindblom hyr 6000 kvm lager av Catena i Linköping

Restauranggrossisten Tage Lindblom väljer att satsa på nytt, större lager för att dubblera kapacitet för framtida tillväxt i Icas gamla lager på Köpetorpsvägen 8 i Linköping, och har skrivit avtal med Catena.

– Vi har under en längre tid letat efter större lokaler, där vi har diskuterat olika alternativ för hur vi ska gå tillväga. Bakgrunden till lagerflytten är baserad både på de senaste årens tillväxt och framför allt möjlighet till framtida tillväxt. Vi är därför mycket glada över att nu ha skrivit avtal med Catena om det nya, större lagret som kommer att vara en viktig nyckel för att möjliggöra framtida expansion, kommenterar Stefan Boström, vd på Tage Lindblom.

Det nya lagret är totalt 6000 kvadratmeter stort, vilket är mer än dubblar kapaciteten mot tidigare lager disponerat på Låsblecksgatan i Linköping. Flytten genomfördes i slutet av 2020, efter det att lagret först renoverats för att passa Tage Lindbloms behov.

Det nya lagret drivs idag med miljö-el samt LED belysning och framöver är tanken att energibehovet ska täckas genom solceller och geoanläggning.