Tempcon-bolag utökar samarbete med Arla Foods

Tempcons dotterbolag EA Åkeri i Skara får utökat förtroende av Arla Foods för distribution av mejeriprodukter. Det nya avtalet utökar distributionen med 50 procent och sträcker sig över fem år.

Enligt det nya avtalet kommer EA Åkeri att ansvara för transport av mejeriprodukter mellan Arlas mejerier i Falkenberg, Götene, Jönköping, Linköping, Stockholm och Sundsvall. Dessutom kommer de att hantera leveranserna från mejerierna till olika livsmedelsgrossister. Detta innebär att EA Åkeri tar ansvar för alla helchartrade linjer samt kringkörningar för Arla.

EA Åkeri har kört mejeriprodukter åt Arla sedan 2016 och har gradvis utökat uppdraget. Med den nya upphandlingen växer uppdraget med ytterligare 50 procent, vilket innebär att ungefär 30 fordon kommer att användas för att transportera mejeriprodukterna.

– Att Arla väljer att utöka sitt samarbete med oss är ett bevis på att vi har levererat en högkvalitativ tjänst under de senaste åren. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Arla och att bidra till att de når sina mål, kommenterar Stefan Ohlmander, vd för EA Åkeri.

Avtalet ställer höga krav på obruten kylkedja, tidspassning och hållbarhet. Åkeriet kör redan idag alla transporter med fossilfria drivmedel och under 2024 planeras införandet av gasfordon för att ytterligare minska klimatpåverkan.

– Vi är mycket nöjda med den logistiklösning vi haft med EA Åkeri under de senaste åren. EA Åkeri har hjälpt oss att löpande optimera våra transporter för ökad effektivitet och högsta möjliga fyllnadsgrad. Vi är glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med EA Åkeri och de kommer att spela en viktig roll för vår framtida logistik, kommenterar Mikael Szhultz, transport- och lagerdirektör på Arla Foods.