CBRE tillsätter ny ledarroll för industri och logistik

Fastighetsrådgivaren CBRE tillsätter Juoko Lehtonen i den nya rollen som chef för industri och logistik i den nordiska rådgivningen. Han kommer närmast från en liknande roll inom företaget för den finska marknaden.

Den nya rollen etableras för att hjälpa företaget att utveckla erbjudanden som passar de unika behov som finns hos nordiska företag. Juoko Lehtonen kommer att ansvara för att leda och växa CBREs industri- och logistikverksamhet, Advisory, i Norden. Han kommer vara baserad i Finland och samarbeta nära med teamen i de olika nordiska länderna samt det europeiska industri- och logistikrådgivningsteamet, som leds av Jack Cox.

– Jag är stolt över att ha fått denna möjlighet att leda vårt ambitiösa tillväxtarbete i norden. Det här är en otroligt spännande tid för företaget, och jag ser fram emot att arbeta nära våra team i länderna i Norden för att möta de förändrade behoven hos våra kunder och se till att vi levererar högkvalitativa tjänster på alla marknader, kommenterar Juoko Lehtonen, Head of Industrial & Logistics, Advisory, Nordics.

Juoko började på företaget 2022 och har idag rollen som Senior Director, Industrial & Logistics, Finland. Innan det har han innehaft ledande roller på bl a HUB Logistics och Posti Group. Han har också haft nyckelroller inom strategi och affärsutveckling inom internationell vägtransport för DHL Freight och Itella Logistics.

– Eftersom vi fortsätter att se en stark tillväxtpotential i Norden är det avgörande att vi har en erfaren ledare dedikerad till denna viktiga marknad. Med sin djupa förståelse för industri- och logistikaffärslandskapet och sina bevisade framgångar kommer Juoko att vara avgörande för att accelerera vår nordiska expansion och leverera exceptionellt värde till våra nordiska kunder, kommenterar Colin Waddel, vd för den nordiska regionen på CBRE.