Tempcon förvärvar Foodcargo Nord

Kyltransportören Tempcon Group förvärvade det Umeåbaserade Foodcargo Nord den 1 juli. Förvärvet skapar synergier och stärker gruppens ställning som distributör av tempererade produkter i Norrland.

Foodcargo Nord är sedan tidigare underleverantör till Tempcon Norrland och innan dess Lincargo, som blev en del av Tempcon-koncernen i vintras. Syftet med förvärvet är att stärka och samordna Foodcargo Nords distributionstransporter med Tempcons andra norrländska dotterbolag, Logex.

– Genom förvärvet av Foodcargo Nord AB kan vi på ett bättre sätt optimera verksamheten i Norrland och på ett effektivare sätt få ut positiva synergieffekter för vår distributionstrafik där. På det sättet kommer vi kunna erbjuda våra nuvarande och kommande kunder ett ännu bättre erbjudande, kommenterar Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group.

Niclas Conradsson, som tidigare drev Foodcargo Nord i andra generationen, stannar kvar i verksamheten och ansvarar för distributionsåkeriet i Norrland för att säkra driften och fortsätta utvecklingen av hållbara transporter för framtiden.

Foodcargo Nord har idag en omsättning på ca 30 miljoner kronor. Trafiken drivs idag med 18 fordon och 22 anställda.