Tomas Sjödahl blir fraktdirektör för Eckerö Line

Rederiet Eckerö Line har utsett Tomas Sjödahl till ny fraktdirektör när föregångaren Markku Onniselkä går i pension i slutet av november. Tomas har 25 års erfarenhet av internationell logistik kopplad till sjöfart.

Den 30 november går Eckerö Lines nuvarande fraktdirektör, Markku Onniselkä, i pension. Han fortsätter dock som Senior Advisor i bolaget. Nu har rederiet utsett hans ersättare: Tomas Sjödahl. Tomas har 25 års erfarenhet av internationell logistik och har bland annat arbetat som styrelseledamot och vd för fraktbolaget Viktor Ek. Han tillträder sin nya roll den 21 november.

– Hela min arbetskarriär har varit kopplad till sjöfart på ett eller annat sätt, men jag har aldrig tidigare jobbat på ett rederi. Nu har det rätta tillfället kommit. Eckerö Line är ett välrenommerat finskt företag med ett utmärkt varumärke och en stark marknadsposition. Jag ser fram emot att fortsätta det goda arbete som gjorts av min föregångare och hans team, kommenterar Tomas Sjödahl, ny fraktdirektör på Eckerö Line.

– Jag är mycket glad över att få välkomna en logistikexpert som Tomas Sjödahl med mångårig erfarenhet till vårt team. Eckerö Lines fraktverksamhet har ökat kraftigt de senaste åren och vi tror att tillväxten kommer fortsätta i takt med att internationell logistik söker nya rutter i Europa. Funktionell sjöfart är avgörande för Finland: 90 procent av vår godstrafik går till sjöss och 60 procent av styckegodstrafiken använder Helsingfors-Tallinn på passagerarfartyg, kommenterar Taru Keronen, vd för Eckerö Line.