Tove Winiger till Foria

Foria har rekryterat Tove Winiger, tidigare på Sveriges Åkeriföretag och Stockholm stad, som ny hållbarhets- och kommunikationschef.

Tove Winiger rekryteras till rollen som hållbarhets- och kommunikationschef till transport- och maskintjänstföretaget Foria.

– Foria är spännande eftersom ambitionen om att vara branschledande inom miljö och hållbarhet är högt ställd. Jag ser fram emot att vara en del av resan när en så pass tung aktör vill sätta tryck för en mer hållbar och effektiv transportsektor, kommenterar Tove Winiger.

Hon kommer senast från Miljöförvaltningen i Stockholms stad, där hon arbetat med styrmedel för förnybara drivmedel och elektrifiering och har tidigare varit ansvarig för public affairs på Sveriges Åkeriföretag, där hon bland annat ansvarat för åkerinäringens färdplan till fossilfrihet.

– Tove Winiger har ett stort engagemang för klimatomställning i transportsektorn. Hon kommer att ingå i företagsledningen och leda våra insatser inom hållbarhet och kommunikation. Med henne kommer vi att fortsätta sträva efter att vara branschledande inom hållbarhet, kvalitet och miljö samtidigt som vi syns än mer, kommenterar Bettina Hammargren,
vd för Foria.

Foria är ett av Sveriges större transport- och maskintjänsteföretag med huvudkontor i Södertälje och filialer i Nyköping, Oxelösund, Norrköping, Sundbyberg och Sollentuna, och en omsättning på ca 1,2 miljarder SEK. Foria har skapats genom en sammanslagning av flera transport- och anläggningsbolag; SÅAB, ÖSB, LBC Finspång och Torshälla LBC.