Tre nya Budbee-terminaler snart klara

Slättös logistikfastighetsgren Evolv färdigställer tre nya terminaler åt Budbee i Almnäs Logistikpark i Södertälje Kommun, Stigamo Logistikpark strax söder om Jönköping (i Vaggeryds Kommun) och vid Landvetter Flygplats strax öster om Göteborg (i Härryda Kommun).

Totalt bygger Evolv och Budbee 18 000 kvm ny logistikyta. Terminalerna är skräddarsydda för last mile-logistik utrustas med solceller från Luma Energy. Varje terminal kommer sysselsätta runt 400 personer.

– Vi utvecklar och förvaltar moderna logistikfastigheter med stora platta tak. Då är solcellsanläggningar på taken en självklarhet av både kommersiella, hållbarhetsmässiga och energiförsörjningsmässiga skäl. Budbee har ett ambitiöst hållbarhetsarbete som till fullo linjerar med våra mål som bland annat säger att samtliga nyproduktionsprojekt ska miljöcertifieras och förses med solceller, kommenterar Lars Axelsson, Head of Evolv och partner på Slättö.

Taken kommer att fyllas med solceller på totalt cirka 1,4 Megawatt, vilket motsvarar cirka en och en halv fotbollsplan i takyta. Solcellsanläggningarna kommer att producera lika mycket el som logistikanläggningarna förväntas förbruka.

– Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Evolv. För oss som arbetar aktivt med gröna leveranser är det en självklarhet att våra terminaler ska förses med förnyelsebar el från solcellsanläggningar på taken och vi är stolta över det, kommenterar Pontus Håstlund, nordisk General Manager på Budbee.