Tre nya toppchefer till Airmee

Hemleveransaktören Airmee har den senaste tiden gjort flera topprekryteringar för att ytterligare accelerera sin tillväxt. De senaste tillskotten är tre tunga rekryteringar till ledningsgruppen: Peter Hesslin som affärsutvecklingschef, Sofia Alexus som handelschef och Fredrik Strömblad som logistikchef.

Sedan Airmee lanserades för fyra år sedan har de utökat kontinuerligt med nya kunder, tjänster och ökad geografisk täckning i både Sverige och Norden. För att hantera tillväxten och utöka organisationen förstärks ledningsgruppen med flera topprekryteringar. Peter Hesslin och Fredrik Strömblad kommer båda från Postnord, medan Sofia Alexus kommer från IT-företaget Trustly.

Tre glada nytillskott i Airmees ledningsgrupp. Från vänster: Peter Hesslin, ny affärsutvecklingschef, Sofia Alexus, ny handelschef, samt Fredrik Strömblad, ny logistikchef. Foto Airmee.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Sofia, Peter och Fredrik till Airmee. Vi har planer på att fortsätta växa kraftigt i snabb takt och stärker därför upp organisationen för att klara av detta. Vårt mål i alla våra rekryteringar är att alltid hitta folk som är bäst på vad de gör och det är jag övertygad om att vi har gjort, kommenterar Julian Lee, grundare och vd för Airmee.

Peter Hesslin kommer närmast från Postnord där han tillhörde den e-handelstrio som lämnade bolaget i december. Peter Hesslin var e-handelschef på Postnord Sverige och innan det hade han en lång karriär inom DHL, de sista åren som vd för DHL Freight Sverige och vd för Baltikum, Norden och UK.

– Det ska bli roligt att tillsammans med Airmees framåtlutade och enormt kunniga team bidra på den fortsatta resan där våra e-handlare och konsumenter står i centrum med tillgänglighet, tech och hållbarhet som viktiga grundstenar. Jag ser själv fram emot att få vara med på en scale up-resa, bygga från grunden och utmana gamla sanningar, kommenterar Peter Hesslin, chef för affärsutveckling och partnerskap på Airmee.

Fredrik Strömblad har drygt 20 års erfarenhet inom logistikbranschen, senast från Postnord där han ansvarade för produkterbjudande och -utveckling inom logistikaffären. Innan dess hade han olika ledarroller inom DHL med fokus på process- och affärsutveckling inom både vägtransporter och e-handelslogistik.

– Jag ser fram emo att, tillsammans med Airmee-teamet, fortsatt utveckla vår logistik-setup i linje med nuvarande och framtida krav från e-handeln och konsumenter, kommenterar Fredrik Strömblad, logistikchef på Airmee.

Sofia Alexus har en bakgrund inom tillväxtbolag som Trustly (som bl a ligger bakom Paypal) och etablerade bolag som Ericsson, där hon jobbat både i produkt- och kommersiella roller i USA och Asien.

– Det är en fantastisk möjlighet att få vara med på Airmees resa, där vi med avancerad teknologi utmanar och driver förändring i en väletablerad bransch; genom att dels bidra med långsiktigt värdeskapande för våra kunder och samtidigt driva på en positiv och nödvändig omställning av logistik i samhället i stort, kommenterar Sofia Alexus, handelschef på Airmee.

Av Emanuel Lehtonen