TT-Line börjar trafikera Karlshamn-Klaipeda

Färjerederiet TT-Line lägger ytterligare en svensk destination till sitt linjenät: I april 2023 integreras Karlshamns hamn i linjenätet, med upp till sex avgångar per vecka till Klaipeda, Litauen, men även med anslutning för godstranspoter till Polen och Tyskland.

TT-Lines har idag färjeförbindelser mellan Trelleborg i Sverige och Travemünde, Rostock, Świnoujście och Kalipeda, och nu lägger rederiet till en ny hamn i sitt linjenät; Karlshamn. Den nya förbindelsen från Karlshamn till och från Klaipeda, litauen startar i april och får upp till sex avgångar i veckan, med en överfartstid på cirka 13 timmar. Linjen Trelleborg–Klaipeda kommer att finnas kvar.

Stärkt förbindelse till kontinenten

Karlshamn läggs till som destination för TT-line. Karta: TT-Line

Enligt rederiet kan den ökade avgångsfrekvensen både locka semesterfirare till de baltiska staterna och innebär dessutom ökad flexibilitet för fraktkunder, eftersom Karlshamn inte bara är anslutet till Klaipeda utan också Travemünde, Rostock och Świnoujście. TT-Line stärker därmed trafiken mellan kontinenten, Skandinavien och de baltiska staterna.

– Genom att integrera Karlshamns hamn i vårt linjenät stärker vi trafiken till och från i synnerhet Klaipeda och kan erbjuda våra kunder från centrala och östra Sverige en mer attraktiv förbindelse till de baltiska staterna, säger TT-Lines vd Hanns H. Conzen i ett pressmeddelande.

I förra veckan togs också det andra av TT-lines två nya LNG-drivna fartyg Peter Pan, i drift.

Karlshamns hamn i Blekinge har redan idag en daglig färjeförbindelser till Klaipeda med rederiet DFDS Seaways, och TT-line ökar därmed kapaciteten på sträckan.