Tuff start för Aerits drönarleveranser

Aerit kämpar hårt för att kommersialisera drönarleveranser, men än så länge verkar det finnas tekniska steg kvar att ta. Under en pressuppvisning för allmänheten i torsdags kraschlandade drönaren som skulle visa upp en av de första matleveranserna.

Aerit har siktet på hållbara last mile-leveranser med egenutvecklade drönaren Nimbi, och fick i augusti grönt ljus från Transportstyrelsen för att utföra ett drönartest i samarbete med region Halland.

– Att vi fått vårt första SORA-tillstånd är jätteviktigt då vi visat att vi tror att vi kan göra detta på ett säkert sätt. Det är också viktigt för de investerare som vi hoppas vill göra den här resan med oss, sa Alexander Pierren, en av Aerits grundare, då till Dagens Logistik.

I torsdags skulle leveransmetoden och drönaren visas upp för publik bestående av bland annat SVT, men då slutade tyvärr testet, med en krasch.

– Det känns hemskt, vi har inte så många försök på oss nu. vi hade förberett det här testet i en månad, och har inte så många försök kvar, kommenterade Alexander Pierren till SVT.

Aerit kommer dock fortsätta att utveckla och testa drönaren och hoppas på genomförandet av en lyckad leveransflygning under de kommande veckorna, enligt E-handel.se.

Av Klara Eriksson