Verdion säkrar brownfield-projekt i Malmö

Brittiska logistikfastighetsutvecklaren Verdion har säkrat ett förvärv i Malmö för brownfield-utveckling. På den 50 000 kvm stora tomten ska man bygga en logistikanläggning på 28 000 kvm på spekulation. Anläggningen uppförs som en byggnad som kommer kunna delas av i fyra enheter.

Den förvärvade fastigheten ligger i industriområdet Fosie i sydöstra Malmö och erbjuder utvecklingsmöjligheter på en 50 000 kvm stor tomt i nära anslutning till E6/E65. Verdions plan är att på spekulation bygga ett toppmodernt stadsnära logistiklager på 28 000 kvm i en enda byggnad, som senare kan delas upp i fyra enheter. Anläggningen kommer innefatta lager-, kontors- och entresolutrymmen.

Projektet håller ett genomgående fokus på hållbarhet för att uppnå certifieringsnivån Breeam Excellent. Anläggningen beräknas stå klar under kvartal 2 eller 3 2026.

– Att säkra brownfield-tillgångar för stadsnära logistik är en viktig del av vår tillväxtstrategi i Norden. Därför var den här möjligheten, i nära anslutning till Malmös transportnätverk, attraktiv för oss. Öresundsregionen är den största konsumentmarknaden i Norden och med det etablerade läget i Fosie och nuvarande efterfrågan förväntar vi oss ett stort intresse inför färdigställandet, kommenterar Fredrik Salman, Investment Manager på Verdion.

Under de senaste tre åren har Verdion säkrat nya utvecklingsmöjligheter i Rosersberg, Södertälje, Göteborg och Jӧnkӧping. Bolagets första projekt i södra Sverige var att utveckla en skräddarsydd anläggning åt biltillverkaren BMW, de senaste projekten innefattar bl a 20 500 kvm logistik i Södra Stigamo på spek och ett brownfield-projekt i Södertälje.

Verdions nordiska portfölj inkluderar även tillgångar i Köpenhamnsområdet och på Jylland.