Vikarierande generaldirektör för Trafikverket utsedd

Den 31 december löper förordnandet ut för Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon. Regeringen förordnar att myndighetens överdirektör, Bo Netz, tar över som vikarierande generaldirektör från och med den 1 januari 2022.

Trafikverkets nuvarande generaldirektör, Lena Erixon, lämnar sin tjänst när hennes förordnande löper ut den 31 december. Rekryteringen av en efterträdare pågår men kommer inte vara färdig till årsskiftet. Nu har regeringen förordnat Bo Netz att ta över som vikarierande generaldirektör och chef för myndigheten tills en ny ordinarie generaldirektör tillträder.

– Verksamheten har många viktiga leveranser och det är därför viktigt att hålla i och ut under tiden fram till att vi har ny generaldirektör på plats, kommenterar Bo Netz.

Bo Netz har arbetat som överdirektör vid Trafikverket sedan 2016 och har tillsammans med Lena Erixon utgjort verksledningen. Regeringens förordnande löper från den 1 januari 2022 tills vidare, men längst fram till dess att en ny generaldirektör och chef tillträder sin anställning.