Vinhuset hyr 17 800 kvm av Logicenters i Vestby

Logicenters har skrivit på ett hyresavtal med vinimportören Vinhuset, en del av NorgesGruppen, i norska Vestby logistikpark. Företaget kommer hyra in sig på 17 800 kvm och förväntas flytta in i september 2023.

Det långsiktiga avtalet gäller 17 800 kvm i Logicenters nyutvecklade anläggning på Stormåsan 42 i Vestby. Vinhuset kommer hyra hela anläggningen som har en tomt på totalt 27 000 kvm. Anläggningen kommer anpassas efter Vinhusets behov och framtida tillväxt. Fastigheten får solceller på taket, en laddpark för eldrivna last- och personbilar och kommer certifieras enligt BREEAM Very Good.

– Vi tackar NREP Logicenters för en smidig process hela vägen fram till signering och ser fram emot att flytta in i en ny modern byggnad som är anpassad för framtiden och våra behov. Det var viktigt för oss att få till en anläggning som håller en god miljöprofil med solceller på taket och med möjligheter att ladda elektriska fordon. Valet av plats föll också naturligt på Vestby då flera av våra samarbetspartners finns i området, kommenterar Stig W Jørgensen, vd för Vinhuset.

Logicenters började utveckla logistikanläggningar i Vestby 2018 och har idag utvecklat totalt 135 000 kvm, utspritt på bolagets totala markinnehav på 260 000 kvm. Fastigheten Stormåsan 42 förvärvades i maj 2020 och med det nya avtalet är samtliga anläggningar i Vestby uthyrda.

– Vi på Logicenters tycker att det är roligt att få in Vinhuset i vår portfölj. Vinhuset och NorgesGruppen är företag med liknande värderingar som NREP när det kommer till hållbarhet. Vi är måna om att knyta till oss solida tillväxtföretag och har som strategi att vara en tillväxtpartner för våra hyresgäster, kommenterar Ruben Krantz Kringstad, commercial manager på Logicenters med ansvar för uthyrning och driftsättning av nybyggnationer.