Vrooms tidigare vd går till Eways

Laddoperatören Eways rekryterar Vrooms tidigare vd Bertil Abrahamsson som senior affärsutvecklare. I sin nya roll kommer han utveckla partnerskap och samarbeten med bl a tillverkare, finansbolag och bilåterförsäljare.

Bertil Abrahamsson kommer närmast från rollen som vd för Vroom, som är ledande inom analys och statistik på den svenska bilmarknaden. Han har även erfarenhet från stora biltillverkare som General Motors och Renault. Nu vill han fokusera på att bygga ut laddinfrastrukturen i samhället.

Robert Hägg (t.v. i bild) välkomnar Bertil Abrahamsson (t.h. i bild). Foto Eways.

– Jag har under de senaste åren intresserat mig mycket för elektrifieringen av fordonsflottan. För att takten i omställningen ska kunna fortsätta är utbyggnad av laddinfrastruktur helt nödvändig. Eways är ett företag under stark tillväxt med intressanta och innovativa erbjudanden inom allt som har med elbilsladdning att göra. Jag ser mycket fram emot att få bidra till Eways fortsatta resa och elektrifieringen av samhället, kommenterar Bertil Abrahamsson.

– Med Bertils unika och långa erfarenhet från fordonsbranschen så kommer vi ytterligare stärka vårt erbjudande till allt från bilåterförsäljare till de som nyttjar fordonen, kommenterar Robert Hägg, säljchef på Eways.