DSV automatiserar Norgelager med Jungheinrich

Danska logistikföretaget DSV, som gör 2021s största svenska logistiketablering med sitt lager i Rosersberg på 73 000 kvm, investerar i ett nytt, 16 000 kvadratmeter stort logistikcenter söder om Oslo, som automatiseras tillsammans med Jungheinrich.

Det nya helautomatiserade lagret har 35 000 pallplatser som driftas av nio förarlösa smalgångstruckar. Logistiklösningen inkluderar även 25 000 ytterligare pallplatser i ett manuellt lager. Jungheinrich levererade även lagerkontrollsystemet som kommunicerar med lagerstyrningssystemet hos DSV via ett gränssnitt.

Jungheinrich mottog ordern i november 2019, och planering och implementering har genomförts under de begränsningar som pandemin har inneburit.

– Covid-restriktionerna och stängda gränser gjorde det utmanande att få de avsedda resurserna och expertisen till Norge, men vi har lyckats lösa situationen med hjälp av lokala resurser och fjärrstyrd teknik. Detta hade inte gått utan en lösningsorienterad approach och ett konstruktivt samarbete mellan DSV och Jungheinrich. Jag är stolt över hur vi alla har löst de utmaningar som Corona-restriktionerna har gett oss, berättar Jens Gjerlaug, chef över logistiksystem för Jungheinrich Norge, i ett pressmeddelande.