XR-koncernen förvärvar Olssons i Skövde

Som ett led i att stärka sin närvaro inom svensk logistik har XR-koncernen nu förvärvat åkeri- och logistikbolaget John Olssons i Skövde AB – vilket blir XRs största förvärv hittills.

Olssons erbjuder transporttjänster och tjänster inom TPL, med 35 000 kvm lageryta i Skövde Logistics Center, med Volvo och SCA som stora kunder.

– Vi har kommit fram till att Olssons är i behov av en stark ägare som kan bidra till bolagets fortsatta utveckling. Detta har varit en process där vi varit noggranna med att hitta en ägare vi känner oss trygga med och som fortsätter utveckla bolaget för att möta framtidens utmaningar. En viktig del av processen har också legat i att säkerställa att Olssons fortsatt levererar högkvalitativa tjänster till våra trogna kunder, vilket vi är säkra på kommer att ske med XR-koncernen, kommenterar Mathias Olsson, vd på John Olssons i Skövde AB.

Skövde Logistic Center. Foto Olssons.

XR-koncernen består av företagen XR Berg & Maskin, XR Logistik samt XR Miljöhantering och erbjuder tjänster inom transport, anläggningstjänster och miljöhantering. Verksamheten har Norden som marknad och har kontor i Skövde, Tibro, Lidköping, samt anläggningar och transportörer i hela Skaraborg.

Växer med en femtedel

John Olssons i Skövde AB med dotterbolagen Olssons Åkeri AB, Olssons Logistics AB och Olssons Mariesjö AB omsätter nära 200 miljoner och förvärvet blir XR-koncernens hitintills största och gör att man växer med omkring en femtedel. Det är XR-koncernens logistikben: XR Logistik, som blir ägare till bolagen.

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna ta nästa steg i utvecklingen som koncern i och med förvärvet av Olssons. Affären tillför XR ny kompetens och ger en ny dimension inom logistikområdet samtidigt som den tillför synergier som kommer våra kunder till del genom att förbättra den lokala servicen. Vi är även mycket glada över att ha kvar Mathias Olsson som vd i bolaget, kommenterar Per-Anders Gustafsson, styrelseordförande i XR-koncernen.

Förvärvet påverkar inte den dagliga verksamheten på Olssons eller dess dotterbolag. Utöver att Mathias Olsson blir kvar som vd kommer verksamheten på dotterbolagen att fungera som tidigare under samma namn, anställda och fordonsflotta.