Yaskawa och Realtime Robotics utvecklar gemensamma robotlösningar

Samarbetet med Realtime Robotics låter Yaskawa lägga till mer flexibilitet i materialhantering och automationslösningar. Kombinationen av högpresterande Motomanrobotar och Realtime Robotics multirobotteknik ger mer precision och bättre cykeltider i avancerade logistikapplikationer som mixpalletering.

Den stora utmaningen för leverantörer av lagerautomatiseringslösningar är att öka produktiviteten samtidigt som kostnaden och tiden för igångkörning minskas. Med Realtime Robotics programvaror och visionteknik kan robotarna placeras närmare varandra för att öka och optimera resultatet. Vidare möjliggör den gemensamma multi-robotarkitekturen en enklare process som eliminerar behovet av skyddszoner. Resultatet är effektivare robotarbetsceller med mindre fotavtryck.

– Vi är glada att kunna samarbeta och utveckla gemensamma lösningar med Yaskawa för att tillgodose behoven och kraven på den ständigt växande logistik- och e-handelsmarknaden. Tillsammans kommer vår teknik att resultera i att förbättra effektiviteten och noggrannheten samt öka genomströmningen i ett brett spektrum av materialhanteringsapplikationer, kommenterar Peter Howard, vd för Realtime Robotics.

Bättre arbetsvillkor
Att automatisera har länge varit önskvärt, men att programmera robotar för att identifiera objekt och göra anpassningar i realtid har varit komplicerat fram tills nu. Med den unika kombinationen av Yaskawas robotar och Realtimes automatiserade robotprogrammering och avancerade funktionalitet är det lättare att ta fram den här typen av robotlösningar. Denna automatisering gör det möjligt för lagerarbetare att fokusera på aktiviteter som är säkrare och som har större mervärde.

– Vi är glada över att kunna utöka vår teknik för robotstyrning. Samarbetet med Realtime kombinerar robotik och logistik med lösningar för Industry 4.0-applikationer, kommenterar Lee Moulder, försäljnings- och applikationschef på Yaskawa Nordic.

Installation hos kund
Den första av dessa robotceller för mixpalletering kommer att installeras i början av 2021. Robotcellerna består av Realtimes mjukvara för rörelseplanering, två MOTOMAN-GP180-robotar med YRC1000-styrsystem, gripdon, transportband och nätväggar.

Om Yaskawa Nordic
Yaskawas verksamhet i Sverige, som startade på 1970-talet, är en del av Yaskawa Electric Corporation, noterat på Tokyobörsen. Yaskawa är en av världens ledande tillverkare av industriella robotar, motorer och rörelsestyrning. Det finns nära en halv miljon MOTOMAN-robotar installerade över hela världen.

Om Realtime Robotics
Realtime Robotics har utvecklat en egen serie produkter för att generera säkra rörelseplanering i realtid för industrirobotar och automatiska fordon. Lösningar som gör det möjligt för robotar att fungera tillsammans på ostrukturerade och samarbetsplatser, samt reagera på dynamiska hinder när ögonblickliga förändringar uppfattas. Dess lösningar utökar automatiseringspotentialen.