Adidas och Geek+ inviger högautomatiserat logistikcenter i Kina

Klädföretaget Adidas och det internationella automationsföretaget Geek+ har gått samman och skapat ett helautomatiserat logistikcenter i kinesiska Suzhou, i östra Kina. Nu inviger företagen lagret som är hela 140 000 kvm stort.

Det nya logistikcentret i Suzhou har en total yta om 139 000 kvm och och är helautomatiserat med en robotlösning från Geek+. Anläggningen kan hantera mer än en miljon artiklar per dag, med kapacitet att lagerhålla tio miljoner kläd- och skoartiklar.

– Med etableringen av detta center siktar Adidas på att öka responsen i försörjningskedjan, öka operativ effektivitet och höja konsumentupplevelsen. Vi föreställer oss att dessa logistikframsteg kommer ge värdefulla insikter för Adidas globala expansion, kommenterar Harm Ohlmeyer, global ekonomichef på Adidas.

Adidas högautomatiserade lager ligger i Suzhou, i södra Jiangsu-provinsen i östra Kina.

Robotlösningen från Geek+, som påbörjat en storsatsning i Norden, hanterar olika utmaningar som Adidas lager- och logistikverksamhet lidit av. Bland annat har man gjort anpassningar för lokalisering av artiklar, vilket förbättrar den operationella säkerheten och samarbetet mellan människa och maskin. Robotarnas effektivitet har också anpassats med smart schemaläggning.

– Som en pionjär inom smart logistik är Geek+ glada att kunna stötta Adidas i att förbättra lagerlogistikens flexibilitet, och i slutändan förbättra kundupplevelsen. Adidas och Geek+ har en långvarig och stabil grund för samarbete och den här invigningen markerar en betydande milstolpe i partnerskapet mellan de två och står som en avgörande innovation inom branschen, kommenterar Yong Zheng, grundare och vd för Geek+.