Airmee börjar med paketskåpsleverans – tillsammans med Iboxen

Hemleveransaktören Airmee fortsätter att bredda sitt tjänsterbjudande och lanserar paketbox-tjänsten “Airmee Locker” tillsammans med paketinfrastrukturbolaget Iboxen. Airmee har nyligen utökat till hemleverans veckans alla sju dagar.

Last mile-aktören Airmee – med b l Amazon.se som kund och enligt ryktet ganska ny delägare– tar nu ytterligare ett steg i att möta konsumenternas krav på snabba och flexibla leveranser, och börjar erbjuda även paketskåpsleverans, i samarbete med Iboxen.

– Nu när Airmee börjar leverera till våra boxar så har vi avtal med alla transportörer som inte har egna boxar. I dagsläget med Black Friday och den kommande julhandeln framför oss kan våra boxar serva upp till cirka 25 000 paket per dygn i Storstockholm och Storgöteborg, säger Anders Holm, CCO på Iboxen, i ett pressmeddelande.

Leveranserna kommer ske till Iboxens växande nätverk av transportörsoberoende boxar och konsumenten kommer under pågående leverans själv ha möjlighet att byta mellan Airmees olika leveranstjänster.

– Konsumenterna vill ha full transparens och ägandeskap på var, när och hur deras paket levereras och returneras. Genom att vi vidgar vårt erbjudande till att även inkludera andra alternativ såsom lockers skapar vi en sömlös upplevelse där en Airmee leverans alltid sker på kortast möjliga tid men där paket kan lämnas vid dörr eller i en box, beroende på kundens önskemål, kommenterar Julian Lee, CEO på Airmee.

Iboxen investerar stort för att bygga ut en rikstäckande infrastruktur med leveransboxar utomhus som är öppen för alla transportörer. Målet är att alla Sveriges 4,7 miljoner hushåll – i såväl landsbygd som stad – enkelt och bekvämt ska kunna hämta, skicka och returnera sina paket via en leveransbox nära sin bostad eller där de dagligen passerar.

– En annan viktig aspekt är att iBoxens boxar är strategiskt utplacerade nära konsumenten och tillgängliga dygnet runt, vilket innebär att vi kan använda våra bilar och terminaler större delen av dygnet och samtidigt erbjuda fler heltidsanställningar, kommenterar Julian Lee.

Leveransboxarna bidrar till att fler paket kan lämnas av på ett och samma ställe vilket ger flexibilitet och valmöjlighet för konsumenterna som kan hämta alla sina paket på samma ställe.