Airmee växer till fem nya städer – i Borås utsläppssfritt

Hemleveransaktören Airmee växer till ytterligare fem städer. Det är Uppsala, Västerås, Enköping, Jönköping och Borås som står på listan. Airmee passar samtidigt på att lansera Borås som sin första helt emissionsfria leveransstad – med bara elbils och lastcykelleveranser.

– Vårt mål är att möta konsumenters behov och efterfrågan på snabba hemleveranser utan att negativt påverka klimatet eller människors välmående. Eftersom vi är ett snabbväxande bolag är ett stort fokus att växa på ett hållbart sätt. Vi är därför extra stolta och glada över att gå live i Borås som från och med maj 2021 blir Airmees första helt emissionsfria leveransstad. Det innebär att alla leveranser kommer ske med elbilar eller cargo-cyklar som inte släpper ut några avgaser och som även minimerar bullernivåerna, kommenterar Tobias Wahlfrid, försäljningschef på Airmee

Samtidigt satsar företaget på fossilfria transporter i de andra städerna och på sträckorna mellan städerna som körs med tunga fordon. Airmee har som mål att vara helt fossilfria i slutet av 2021.

När Airmee går live i de nya städerna den 1 mars når de över hälften av Sveriges befolkning vilket är en milstolpe för företagets expansion i Sverige.

– Att över 50% av Sveriges befolkning nu kan få sina paket hemlevererade med Airmee är verkligen en milstolpe. Det har varit en snabb resa hit sedan vi gjorde vår första hemleverans 2018, avslutar Tobias Wahlfrid.

Några av de e-handlare som Airmee idag levererar för: H&M, Apotea, Bygghemma, Royal Design, Bangerhead, MEDS, Lyko, VetZoo, Synsam, Bauhaus, Matsmart och Babyshop.