Apak fördubblar lagerytan i Eskilstuna

Förpackningsföretaget Apak satsar på lagret i Eskilstuna Logistikpark med en ny utbyggnad. Lagret mer än fördubblas från dagens 4 000 kvm till drygt 10 000 kvm.

Apak grundades i Mölndal 1917 och tillhandahåller idag alla typer av emballage och material. De öppnade dagens lager i Eskilstuna Logistikpark redan 2013. Lagret i Mölndal byggdes ut för några år sedan och nu är det dags för lagret i Eskilstuna Logistikpark att utökas med 6 000 kvm, från 4 000 kvm till 10 000 kvm. Lagret beräknas stå klart i början av 2025.

– Vi tänkte strategiskt 2013 när vi etablerade oss här och köpte tillräcklig mark för att på sikt kunna utöka vår verksamhet. Nu är vi i en expansionsfas i Mälardalen och använder marken, kommenterar Evelina Lindgren, vd för Apak.

Huvudkontoret ligger fortfarande i Mölndal där man också har lager. De bedriver viss egen tillverkning men arbetar i huvudsak med att utveckla specifika förpackningslösningar med sina kunder.

Företaget har också hoppat på elektrifieringstrenden för att nå sina mål om nollutsläpp 2030. I mars kör den första ellastbilen från Mölndal.