Pokayoke och Ceva tecknar avtal

Pokayoke och Ceva Logistics, som bl a driftar Zalandos lager, har inlett ett samarbete där Pokayoke blir en nyckelpartner för logistikkompetens.

Ceva Logistics är del av ett av världens ledande företag inom lager- och logistiklösningar. År 2022 expanderade de i Sverige genom att förvärva  delar av Ingram Micros verksamhet inklusive ett större lager i Brunna norr om Stockholm, och ett i Borås.

– Vi har sedan tidigare arbetat med större traditionella bemanningsbolag när volymerna varit extra stora, och med Pokayoke har vi nu fått in en utmanare med bred och kompletterande kompetens, kommenterar Fredrik Gemfors, ansvarig för kontraktslogistik i Norden för Ceva Logistics.

Ceva Logistics är i Norden verksamma inom tredjepartslogistik, och har dessutom tjänster inom flyg- och sjötransport, projektlogistik m.m. Nu inleder man ett långsiktigt samarbetsavtal med kompetenspartnern Pokayoke.

– Partnerskapet med Ceva Logistics är ett typexempel på hur vi på Pokayoke vill samarbeta med våra kunder. När extrabehov finns så är vi där och stöttar, som en gummisnodd i hela organisationen, kommenterar Mikael Törnqvist, Sälj och strategichef Pokayoke.

– Detta gör att våra kunder få en extra utvecklingskapacitet och vi gemensamt kan få verksamheterna att vara så bra som möjligt. Att vi dessutom fick komma in och bevisa vår kapacitet på Brunna-enheten är extra kul då det medför en stadig punkt i vårt samarbete,