Arvid Nordquist bygger nytt kafferosteri i Järfälla

Kaffemärket Arvid Nordquist har växt ur sina lokaler i Solna och satsar därför på ett nytt huvudkontor och kafferosteri i Järfälla. Fastighetsbolaget Sagax och RO-Gruppen ska samverka i att uppföra den 16 000 kvm stora anläggningen, som också kommer husera ett höglager för 10 000 pallar.

Arvid Nordquist har haft sitt huvudkontor och kafferosteri i Solna sedan 1961. Men i en intervju om utmaningarna med spårbarhet i kaffelogistiken med Dagens Logistik kunde företagets supply chain director Peter Dannqvist berätta att huset är fullt. Företaget har behövt husera en ny rostmaskin i lagerdelen och ett mellanlager i Rosersberg, för kaffebönorna som kommer med tåg från Gävle hamn.

Han berättade också att ett nytt rosteri med huvudkontor i Järfälla var på gång, som ska öka produktionen med 50 procent.

– Vi är tvungna att mellanlagra bönorna i Rosersberg eftersom containrarna måste tillbaka snabbt. Det är ingen ultimat lösning, och en anledning till att vi nu investerar i en ny anläggning, säger Peter Dannqvist i intervjun.

Nu står det klart att det är RO-Gruppen och fastighetsbolaget Sagax som ska uppföra den nya anläggningen. Projektet omfattar totalt 16 000 kvm, varav kontorsbyggnaden ska byggas i massivträ. Utöver det nya huvudkontoret tillkommer produktionslokaler, kafferosteri och ett höglager med plats för 10 000 pallar.

– Vi är väldigt glada över det förtroende vi fått av Sagax i och med valet av oss som entreprenör. Det ska bli mycket inspirerande att förverkliga Sagax och Arvid Nordquists visioner om en klimatsmart anläggning i Järfälla, kommenterar Lars Westman på RO-gruppen Stockholm.

Inom kort påbörjas projektering och produktionsförberedelser. Byggstart väntas ske under våren.