Bito avvecklar säljorganisationen i Sverige

Den tyska lagerinredaren Bito avvecklar sin svenska säljorganisation: “Vi har beslutat att gå skilda vägar med vår nuvarande säljpersonal i Sverige” skriver Bitos Norden-vd Torben Luthje Hansen i ett mail till DL. 

Tyska, familjeägda lagerinredaren Bito grundades 1845 och är en av Europas ledande aktörer inom intralogistik och erbjuder lager- och logistiklösningar för optimering av varuflöden och kapacitet på lagret och i produktionen. Koncernen har omkring 70 000 kunder globalt och över 1 000 anställda med produktionsanläggningar i Tyskland och Polen.

Det nordiska dotterbolaget Bito Lagertechnik A/S har sin bas i Danmark och verksamhet i Sverige, Danmark och Finland. I Sverige har det fram till nu funnits tre anställda, men vid månadsskiftet augusti/september fick de två svenska säljarna lämna sina tjänster. 

Torben Luthje Hansen. Foto Bito

“Bito Storage Systems Nordic har valt att gå skilda vägar med vår nuvarande säljpersonal i Sverige, som ett resultat i en förändring av vår övergripande säljstrategi. Strategiförändringen har lett till att vi ändrar vårt tillvägagångssätt på den svenska marknaden, och att vi kommer att behöva nya, mer tekniska kompetenser framöver”, skriver Bitos Norden-vd Torben Luthje Hansen i ett mail till Dagens Logistik. 

“Bito kommer även fortsatt att ha närvaro på den svenska marknaden med  fokus på stärkt teknisk kompetens större industri- och logistikprojekt, eftersom detta passar bolagets filosofi med stort fokus på kvalitet och pålitliga projektgenomföranden” fortsätter han. 

Torben Luthje Hansen anslöt som vd för Bito i Norden hösten 2020, och ersatte då den tidigare vdn Gustaf Sanddahl som lämnade vd-posten under turbulenta förhållanden

Av Hilda Hultén