Bolt tar upp kampen med Foodora

Foodora, med flera aktörer av snabba matleveranser i Stockholm får nu konkurrens av Tallin-grundade aktören Bolt. Konceptet kommer rullas ut i Stockholm och åtta andra europeiska städer under de kommande månaderna.

Bolt, med en räcka av olika erbjudanden inom den plattformsbaserade mobilitetsbranschen, kommer inom en snar tid bli en i raden av aktörer som följer Foodora – och pandemin – i spåren och erbjuder supersnabba leveranser av dagligvaror till dörren.

Kunder som bor i Stockholmsområdet ska kunna få sina matvaror hem till dörren 15 min efter att de lagt beställningen i Bolts egen app. Konceptet kommer att rullas ut i Stockholm och 8 andra europeiska städer under de kommande månaderna.

Colliers har fått uppdraget att hitta lokaler åt bolagets fler än 10 darkstores som ska startas i Stockholm. Foodoras första darkstore hamnade i ett hamnade i ett gammalt motorcykelgarage på Södermalm. Foodora har nu 20 darkstores – centrala plocklager för dagligvaror och annan convenience – över Sverige, varav de senaste öppnade i Luleå och Göteborg.

Bolt har även utökat sin tjänst med leveranser av restaurangmat till Malmö, med start förra här veckan.