Bring investerar i Easycom

Bring fortsätter att investera i e-handelslogistik, nu i retur-scaleupen Easycom. Sedan tidigare har Bring förvärvat svenska TPL:aren Dreamlogistics och i det digitala uthyrningssystemet Sharefox.

Easycom grundades i Borås 2016 och erbjuder en mjukvara för returhantering som används av andra företag inom e-handel och fysisk handel. Easycom automatiserar returprocessen och gör det enklare både för nätbutiken och konsumenten. Genom att samla in data över hur de olika produkterna säljer och vilka som ofta returneras kan Easycoms kund ta bättre beslut, och få en mer lönsam och hållbar returhantering .På kundlistan har Easycom handlare som Stadium, Svenskt Tenn och Didrikssons.

Sedan tidigare använder Bring Easycoms lösning i en del av verksamheten. Nu går man steget längre och investerar i bolaget.

– Vi använder idag Easycoms mjukvara för returhantering på våra Shelfless-anläggningar, och ser stor potential i hur vi kan implementera lösningen i fler delar av vår verksamhet. Dessutom är Easycoms lösning något många av våra kunder, nätbutikerna, kan ha nytta av. Returhantering en viktig del av logistikkedjan, och vi vill dra nytta av innovativa lösningar som inte bara tar hänsyn till kostnader utan också hållbarhet, kommenterar Anett Berger Sørli, investment director på Bring Ventures.

Med bättre koll på sina returer på väg kan nätbutiker minska antalet producerade plagg, vilket ger mindre överlager och därmed går färre produkter till spillo.

– Lönsamhet och hållbarhet inom handeln är nödvändig för långsiktig överlevnad på en allt tuffare internationell marknad. Att hantera en returorder är idag två till tre gånger så dyrt som att hantera en säljorder. Vi har lyckats minska kostnaden för returhantering med 40–60 procent. Att få med en av nordens starkaste logistikaktörer som Bring i bolaget ger oss ännu större möjlighet att tillsammans hjälpa fler nätbutiker till mer lönsam och hållbar verksamhet, kommenterar Peter Hietala, grundare av Easycom.

Förutom Bring Ventures deltar också Seven District, Almi Invest och några mindre investerare med i investeringsrundan. Totalt får Easycom in drygt 20 miljoner svenska kronor i nyemissionen. I samband med att bolaget tar in kapital byter Easycom även vd. Efterträdare blir Fredrik Hedblom som tidigare har varit vd för e-handelsplattformen Norce.

– Med min bakgrund inom SaaS inom en närliggande produktnisch, erfarenhet från att kommersialisera och accelerera tillväxt och det stora marknadsbehov jag ser för Easycoms lösningar är jag övertygad om att vi har spännande år framför oss, kommenterar Fredrik Hedblom.