Bring rullar ut boxar med Newsec

Bring använder sig av Iboxens paketboxnätverk, men meddelade i mars att man även kommer ställa ut boxar i egen regi. Nu har logistikaktören avtalat med fastighetsrådgivaren Newsec, om att de närmaste månaderna sätta ut 200 paketboxar i Sveriges tre största städer.

Samarbetsavtalet innebär att de inledningsvis 200 beställda paketskåpen ska placeras ut på parkeringsplatser, bensinstationer och andra strategiska knutpunkter.

– Med våra egna paketboxar vill vi göra det lättare att få in pakethämtning som en del av vardagen. I dialogen med Newsec insåg vi att det finns många synergieffekter med vårt samarbete, för oss är det viktigt att paketskåpen står på platser många passerar dagligen – och för Newsec blir skåpen ett sätt att få fler besökare till marken som till exempel restauranger, parkeringshus och gallerior ligger på. Som kund ska du kunna hämta dina paket där du redan befinner dig och när det passar dig – oavsett tid på dygnet, säger Jiman Daizadeh, Chef för B2C privatmarknaden i Sverige på Bring, i ett pressmeddelande.

Bring, som ägs av norska postbolaget Posten Norge, erbjuder även paketboxar genom transportörsoberoende Iboxen, men förklarade i mars att man inte tyckte att det räckte för att kunna erbjuda de tjänster till kunden som man vill se:

– Deras tjänst passar väldigt väl för aktörer och konsumenter som vill byta en hemleverans mot en boxleverans, och på vissa platser har de många skåp på en begränsad geografisk yta medan vi saknar skåp på andra platser. Vi har en annan modell och ser ett behov av att ha boxar på andra ställen och med en annan täthet, förklarar Robin Engstrand, chef på Bring för B2B och e-handelstjänster i Sverige, Danmark och Finland, satsningen.

Majoriteten av de 200 boxarna, av typen Swip, ska placeras ut i Stockholm, Göteborg och Malmö, och det handlar framförallt om platser där många människor rör sig dagligen. Boxarna kommer liksom Iboxens att placeras utomhus, vilket innebär att kunderna kommer kunna hämta dina paket dygnet runt.

I juni börjar Bring-boxarna rullas ut, men redan nu är planeringen i full gång.

– Vi ser fram emot att nu inleda ett långsiktigt samarbete tillsammans med Bring som är en av de marknadsledande transportörerna i Sverige. Genom Newsecs starka marknadsnärvaro och breda kontaktnät bland fastighetsägare och kommuner kommer vi på ett effektivt sätt kunna hjälpa Bring att nå ut med sina paketboxar på strategiskt utvalda marknadsplatser där många människor rör sig. Brings paketboxar kommer säkerställa och uppfylla dagens krav på lättillgänglig närlogistik, kommenterar Matilda Öberg, Head of Corporate Real Estate på Newsec.

Totalt har Bring ungefär 1 650 utlämningsställen i Sverige. Bring levererar till ombud, paketboxar, hem – och snart också till brevlådan medan du sover.