Mat.se blir en del av Mathem

Inom kort är det dags för nästa steg i samgåendet mellan Mathem och Mat.se. Mat.se:s kunder kommer överföras till Mathem, och Mathem byta grossist från av Axfood förvärvade Bergendahls, till Dagab. Enligt Mathem kommer detta innebära att förbättrat kunderbjudande och lägre priser på många varor för kunderna.

– Vi har gjort en genomgående analys av de båda tjänsterna som har visat att Mat.se och Mathem har betydligt fler likheter än olikheter. Tjänsterna kommer därför nu att slås samman inom ramen för Mathem och på så vis skapa marknadens absolut starkaste kunderbjudande inom e-handel av dagligvaror med hemleverans, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem, i ett pressmeddelande.

Mat.se förvärvades av Mathem i december 2021, då Axfood samtidigt gick in som delägare i Mathem. I april rapporterade Breakit att samtliga anställda på av Mathem förvärvade Mat.se varslades. Integrationen av bolagen innebär att Mat.ses kunder framöver kommer att föras över till Mathem, och servas från Mathems lager i Stockholm, Malmö och Göteborg.

– Det är viktigt för oss att Mat.se:s kunder framöver känner sig hemma hos Mathem, och därför har vi gjort ett flertal anpassningar av Mathems tjänst, exempelvis av sortiment, priser och leveransområden. Vi tror starkt på att det kommer att kännas attraktivt för de allra flesta – självklart även för Mathems befintliga kunder, fortsätter han.

Byte av grossist samt lägre priser

Från och med i september kommer därtill Mathems inköp ske från Dagab i stället för från grossisten Bergendahls, som även den förvärvades av Axfood-koncernen i september 2021. Det omfattar drygt 50 procent av sortimentet.

För Mat.se:s kunder kommer sammanslagningen att innebära ett nästan dubbelt så stort sortiment som tidigare. Dessutom har anpassningar gjorts av både leveranstider och leveransområden, vilket innebär en utökad geografisk räckvidd jämfört med Mat.se:s tidigare räckvidd.

Sammanslagningen kommer enligt pressmeddelandet från Mathem att innebära lägre priser för kunderna på ett stort antal produkter i det utökade sortimentet.

– Vårt fokus har hela tiden varit att uppnå ett så attraktivt kunderbjudande som möjligt. Nu fortsätter vi att jobba kontinuerligt med att utveckla detta, hela tiden med våra kunders behov i centrum, för att fortsätta infria vårt kundlöfte om att ge människor friheten att leva mer. Vi är också glada över att vårt samarbetsavtal med Dagab, samt de ökade volymerna som sammanslagningen innebär, gör det möjligt för oss att sänka priset på tusentals produkter, kommenterar Johan Lagercrantz.

Under maj och juni kommer Mat.se:s kunder att få mer information om sammanslagningen. Mat.se håller öppet under hela juni, och från och med 1 juli integreras tjänsten helt i Mathems.

Av Klara Eriksson