Budbee växer med ny terminal i Helsingfors

Fastighetsjätten Slättö och dess logistikbolag Evolv bygger en ny logistikterminal för last mile-aktören Budbees räkning i Tammisto, strax utanför Helsingfors. Den miljöcertifierade byggnaden ska serva företagets kunder i huvudstadsregionen.

Budbee tog sig in på den finska marknaden för tre år sedan för att erbjuda sina last mile-tjänster för finnarna. Nu utökar de sin finska satsning med en ny terminal i Tammisto, strax utanför den finska huvudstaden. Tammisto ligger nära motorvägarna som knyter ihop Helsingfors storstadsregion med Helsinki-Vantaa International Airport.

– Med investeringen i vår nya terminal får vi ett mer framträdande fysiskt fotavtryck och visar att vi är här för att stanna, kommenterar Fredrik Nyström, nordisk chef på Instabee, Budbees och Instabox moderföretag sedan i höstas.

I december 2021 förvärvade Slättös logistikbolag Evolv en hybridfastighet, ämnad för både logistik och handel, på 20 000 kvm i Tammisto utanför Helsingfors. Det var Evolvs första förvärv utanför Sveriges gränser. Fastigheten inkluderade över 4 000 kvm outnyttjade byggrätter där företaget planerade för utveckling av lokaler för last mile-logistik. Nu blir den planen verklighet i samarbetet med Budbee.

– Affärsplanen vi la ut när vi förvärvade fastigheten för ett år sedan inkluderade utveckling av ännu en logistikbyggnad. Vi fortsätter nu med den affärsplanen med Budbee och är väldigt glada att expandera vårt samarbete internationellt, kommenterar Lars Axelsson, vd för Evolv och partner på Slättö.

Solpaneler på fastigheten kommer förse logistikanläggningen med förnybar energi. Den kommer också miljöcertifieras under LEED Silver eller högre. Bygget väntas stå färdigt i september 2023.